GINOP_PLUSZ-1.2.3-21-20221 - Sofa

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Pályázat
Kedvezményezett neve: Sofa Faipari Fafeldolgozó Korlátolt Felelősségű Társaság
 
Projekt célja: Modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodást segítő fejlesztés a Sofa Faipari Kft-nél
 
Szerződött támogatás összege: 87 778 365 Ft
 
Projekt tartalmának részletes bemutatása:
 
Jelen pályázat segítségével cégünk új termékkel, EUR/EPAL raklap gyártásával szeretne a hazai és az európai piacra lépni. Ezen céllal egy komplex beruházást kell végrehajtanunk több gép beszerzésével.
 
A megvásárolni kívánt raklapszegező gépsor egy modern, robusztus elektromechanikai hajtású konstrukció. Mindenhol alkalmazható, ahol gyorsan, jó minőségű raklapot kell szegelni, nagy produktivitással és magas szegezési pontossággal. A megvásárolni kívánt szegző sor rendelkezik olyan kiegészítő alegységekkel, amelyek nélkülözhetetlen kellékei az EUR raklap gyártásának. Ezek az egységek a fózoló (talp deszka élének letörése) és sarkazó ( raklap négy sarkának vágása ).
 
A beruházás keretében szeretnénk megvásárolni a szegező gép által legyártott raklapok leszedésére és rakatolására alkalmas robot cellát. A cella lehetőséget nyújt a folyamatos termelésre emberi erő beavatkozása nélkül.
 
Ahhoz, hogy meg tudjunk felelni a gyártási követelményeknek a  faanyag nedvességtartalmának szabályozását illetően  szükségünk van egy szárító/hőkezelő kamrára is. Ezért szeretnénk a pályázat keretében szeretnénk megvásárolni egy szárító berendezést, melynek  fűtőkazánja megújuló energia hasznosításával (faapríték és fűrészpor) működik.
 
A szegező gép sor akkor tudja elérni a kívánt hatékonyságot, ha a megfelelő minőségű, méretű és mennyiségű raklap elem áll rendelkezésre. Cégünk szál anyagban tudja megvásárolni versenyképes áron a raklap elemet, amit még méretre kell vágni! A jelenlegi kis teljesítményű szabász gépünk nem lenne alkalmas a szükséges mennyiségű raklap elemet előállítani. Hiába áll rendelkezésre egy rendkívül termelékeny szegező sor, nem tudnánk kiszolgálni. Ezért szeretnénk megvásárolni a pályázat keretében egy rakatvágó fűrészgépet.
 
A beruházás révén cégünk jövedelmezősége 8-10 %-al növekedne, ami elősegíti további fejlődésünket és beruházási lehetőségeinket.
 
Az új termékkel szeretnénk kilépni az európai piacra, hiszen ezen termékek az általánosan elfogadottak  Európában.
 
Cégünk bevétele jelenleg 99%-ban belföldi értékesítésből és alig 1 % exportból tevődik össze.
 
Export bevételeinket szeretnénk minimum 8 %-ra emelni.
 
Egyéb tevékenységek:
 
25 nm napkollektor telepítése használati melegvíz biztosítására. Ezzel csökkentjük a rezsi jellegű kiadásainkat, illetve közvetett módon a károsanyag kibocsátást is.
 
Marketing tanácsadás, márkaépítés és Angol nyelvi képzés 1 fő részére: egyrészt a technológiai igények, másrészt pedig a folyamatos piacbővülés is szükségessé teszik ezen tevékenységek megvalósítását.
 
Projekt tervezett befejezési dátuma: 2024.03.01.
Tel: +3620 402 1789
Utolsó módosítás: 2023.10.31.
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz